duminică

22 mai, 2022

VIDEO / Poliția bielorusă împinge migranți irakieni peste granița cu Lituania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2021

Soldați lituanieni lucrează la gardul de la frontiera cu Belarus

Ofițeri bielorusi în echipament antirevoltă au trecut ilegal pe teritoriul lituanian marți (17 august) împingând de la spate un grup de migranți irakieni peste graniță, a declarat serviciul de grăniceri lituanian, care a postat și o înregistrare video în susținerea acestor acuzații .

Înregistrarea video a  incidentului de marți, petrecut în apropierea satului Dieveniskes, arată un grup de migranți care veneau prin iarbă înaltă către grănicerii lituanieni, cu ofițeri bieloruși care stăteau în linie, în spatele lor. Filmările arată, de asemenea, ofițerii bielorusi traversând un șanț despre care polițiștii de frontieră lituanieni spun că marchează frontiera terestră a țării.

Miniștrii afacerilor interne ai UE se întâlnesc miercuri mai târziu la Bruxelles pentru a discuta despre un răspuns la încălcarea frontierei lituaniene


”Ofițerii au părăsit teritoriul lituanian după câteva minute, după ce polițiștii de frontieră lituanieni le-au spus în mod repetat că au încălcat frontiera ”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului poliției de frontieră, Rokas Pukinskas.

Nu peste primul incident de acest gen la granița lituano-bielorusă înregistrat în ultima perioadă. Potrivit serviciului de grăniceri, un alt incident a avut loc săptămâna trecută, joi seara, târziu, în districtul Šalčininkai, unde ofițerii au capturat un polițist de frontieră bielorus cu echipament de supraveghere video staționar, care a intrat pe teritoriul Lituaniei.

Acesta a fost imediat escortat peste graniță.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Săptămâna trecută, parlamentul de la Vilnius a votat construirea unui gard la granița cu Belarus pentru a opri intrarea irakienilor, afganilor și a altor migranți din afara UE.

Lituania spune că, dinspre Belarus, 4.124 de persoane au intrat ilegal pe teritoriul său, până în acest moment, majoritatea în luna iulie.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: