luni

15 aprilie, 2024

22 februarie, 2024

Liudmila Navalnaya, mama lui Alexei Navalnîi, a postat pe Youtube un mesaj video în care anunță că a fost lăsată, în secret, să vadă corpul fiului ei la morgă, unde a semnat certificatul de deces. Liudmila Navalnaya mai spune că autoritățile fac presiuni asupra sa pentru a accepta ca înmormântarea să fie făcută în secret de autorități.

Profesorul Armand Goșu a postat pe contul său de Facebook traducerea mesajului transmis de Liudmila Navalnaya.

Aceasta spune:


”Tocmai am ieșit din clădirea Comitetului de Investigații Salehard. Am petrecut acolo aproape douăzeci și patru de ore singură cu anchetatorii și experții criminaliști. Abia în această după-amiază l-au lăsat pe avocatul meu să intre. Aseară m-au dus în secret la morgă, unde mi l-au arătat pe Alexei.

Anchetatorii susțin că știu cauza morții, că au pregătite toate documentele medicale și juridice pe care le-am văzut. Iar eu am semnat certificatul medical de deces.

Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat cadavrul lui Alexei. Dar nu au făcut-o până acum.

În schimb, mă șantajează, punându-mi condiții: unde, când și cum ar trebui să fie îngropat Alexei. Acest lucru este ilegal.


Ei primesc ordine în fața mea: fie de la Kremlin, fie de la biroul central al Comitetului de Investigații. Vor ca totul să se facă în secret, fără ceremonie de despărțire. Vor să mă ducă în secret la marginea cimitirului, la un mormânt proaspăt și să spună: „Aici zace fiul tău”. Eu nu sunt de acord cu asta.

Vreau ca voi, cărora Alexei vă este drag, pentru care moartea lui a fost o tragedie personală, să aveți ocazia să vă luați rămas bun de la el.

Înregistrez acest videoclip pentru că au început să mă amenințe. Privindu-mă în ochi, îmi spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu corpul fiului meu. Procurorul Voropayev mi-a spus deschis: „Timpul nu lucrează pentru tine, cadavrul se descompune”.

Nu vreau condiții speciale. Vreau doar ca totul să se facă în conformitate cu legea. Cer ca trupul fiului meu să îmi fie predat imediat.”

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: