vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2020

Beneficiile telemedicinei, puternic evidențiate în timpul crizei COVID-19 dar și alte forme de inovație au fost menționate repetat în cadrul video conferinței online „#LecțiaCovid. Resetarea sistemului de sănătate”, organizată de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Ion Gheorghe Petrovai, Director de proiect si co-fondator la FreshBlood HealthTech – EITHealth Hub pentru Romania a spus că telemedicina s-a implementat cu ajutorul unor inovatori – start-up-uri românești. Acesta a mai spus că antreprenorii din România din domeniul încep să aibă vizibilitate la nivel european. „Partea delicată este că este nevoie de coplaborare între finanțatori, inclusiv guvernul, industrie, guvern, prin cei care plătesc, și Academia, ONG-uri și fundații”, a explicat acesta. Prezentarea în format PDF poate fi studiată aici.

Video intervenția integralăa domnului Petrovai:


Dr. Marius GEANTĂ, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, a punctat importanța medicinei personalizate. „Ca om care promovează de 7 ani medicina personalizată, această criză reprezintă o oportunitate de a vorbi despre acest segment al medicinei dintr-o perspectivă mai largă = putem extinde acest concept către atitudini și percepții. În încercarea de a ne păzi pe noi, am trăit toate aceste măsuri excepționale, dar până la urmă rezolvarea pandemiei a depins de fiecare dintre noi”.

Conferința integrală și declarațiile transcrise Live Text ale speakerilor pot fi găsite aici (LINK)

Evenimentul a fost organizat de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și a reunit 10 speakeri – cei mai relevanți din domeniu – în două ore și jumătate de dezbatere.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: