duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2020

Criza COVID-19 și provocările sale pentru companiile membre AMCHAM, în special nevoi de digitalizare sunt hot topics relevante pentru întreaga economie, despre care a vorbit Elisabeta Moraru, vicepreședinte AMCHAM și manager Google Romania joi, 26 martie, la video-conferința în direct: „Soluții pentru mutarea activității companiilor în online” organizată de CursDeGuvernare.ro.

Elisabeta Moraru a explicat că AMCHAM a făcut o serie de propuneri, spre exemplu pentru interoperabilitatea bazelor de date, creșterea nivelului de competențe din partea funcționarilor publici, digitizarea sistemului de educație, zona de modernizare ANAF și a administrațiilor locale, împreună cu sistemul de sănătate.


„Un alt punct foarte important pentru noi este partea de carte electronică de identitate și clarificarea semnăturii electronice și utilizarea ei. Colegii noștri au ridicat ca și punct foarte important ideea de tehnologii cloud și stimularea startup-urilor mai ales în zona de cercetare-inovare. Nu de puține ori ne-am întâlnit pentru a discuta elaborarea și crearea unei strategii pentru inteligența artificială și tot ceea ce presupune partea de legislației din zona de securitate cibernetică și a riscurilor.”

În cadrul AmCham există, conform Elisabetei Moraru, un comitet care este dedicat educației și forței de muncă a viitorului. S-au desprins o serie de recomandări care au fost comunicate parteneri din guvern și din mediul educațional:

  • Susținem digitizarea învățământului. Există o serie de ONG-uri partenere AmCham care dețin expertiză la nivel național și internațional și noi toți am pus la dispoziție instrumente de lucru care să completeze și aș insista, completarea eforturilor, nu înlocuirea predării clasice, ci completarea acesteia.
  • Cel mai important obiectiv: digitalizarea ANAF și a tot ce implică colaborarea eficientă cu mediul privat.

VIDEO – intervenția Elisabetei Moraru din conferință:  


Integral, video de la eveniment și cele mai importante idei transmise de speakeri, aici:
https://cursdeguvernare.ro/urmariti-in-direct-video-conferinta-solutii-pentru-mutarea-activitatii-companiilor-in-online-joi-ora-1600-agenda-detaliata.html

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: