vineri

29 martie, 2024

24 ianuarie, 2012

USL va decide până pe 1 februarie dacă toți parlamentarii uniunii Social Liberale își vor depune mandatele de deputați și senatori, a declarat, luni seara, președintele PSD, Victor Ponta, copreședinte al USL, citat de Mediafax.

El a precizat că a fost informat de liderul PNL, Crin Antonescu, că o parte a parlamentarilor liberali şi-au scris demisiile, însă acestea nu au fost depuse la Parlament, ci doar la șeful PNL.

Ponta a afirmat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a informat de decizia luată de liberali de a menţine propunerea ca opoziţia să demisioneze din Parlament.


„Deocamdată acele demisii ale unor parlamentari PNL sunt depuse la Crin Antonescu, nu la Parlament. În cadrul USL nu există o decizie cu privire la demisia în bloc a opoziţiei, am stabilit că vom mai discuta pe acest subiect, pentru a avea o decizie clară până pe 1 februarie, când începe sesiunea legislativă” , a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreședinte al USL, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

„Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne”, a spus Antonescu.

El a precizat că aceasta nu este o decizie luată, având în vedere că PNL face parte dintr-o coaliţie politică.


„Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca a găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că vor avea loc discuţii în perioada următoare cu reprezentanţii societăţii civile care sunt implicaţi în găsirea soluţii şi se va încerca să se consulte opinia publică.

Prin demisiile în bloc, opoziția speră să determine declanșarea alegerilor anticipate, însă, conform legislației curente demersul USL ar putea să determine doar organizarea de alegeri parțiale în colegiile eliberate de parlamentarii uniunii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: