luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2012

Guvernul USL urmează să reducă de la 24% la 9% taxa pe valoare adăugată la produsele agricole cel târziu din anul 2013, a declarat, vineri, premierul desemnat, Victor Ponta.

”Din punct de vedere al calculelor, trebuie să vedem când putem să o punem în practică”, a spus Ponta.

La rândul său, ministrul desemnat al Agriculturii, Daniel Constantin, a arătat că reducerea TVA la produsele agricole depinde de discuțiile cu ministrul desemnat al Finanțelor, Florin Georgescu.


”Propunerea de reducere a TVA la 9% la alimentele de bază este un angajament discutat de foarte mult timp şi rămâne să decidem cu Ministerul de Finanţe când vom introduce această propunere”, a spus președintele PC.

El a argumentat necesitatea reducerii TVA la produsele agrocile prin faptul că în acest sector ”evaziunea fiscală este de 60%, iar printr-un TVA redus putem scoate la suprafaţă sute de milioane de euro care sunt necesare în momentul de faţă pentru îmbunătăţirea sectorului agricol, dar şi pentru alte investiţii pe care vrem să le facem în economia naţională”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Este o prioritatepentru noi”, a mai susținut Daniel Constantin.

Practic, programul de guvernare prezentat de USL se referă la următoarea jumătate d ean, de până în alegerile parlamentare din noiembrie, în anul 2013 urmând să intre în vigoare un nou program de guvernare, realizat de partidele care vor forma guvernul în urma scrutibului legislativ.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: