Victor Ponta, audiat ca martor în Dosarul Tel Drum în care este acuzat și Liviu Dragnea - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Victor Ponta, audiat ca martor în Dosarul Tel Drum în care este acuzat și Liviu Dragnea

16 februarie, 2018

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat vineri, în calitate de martor, în dosarul Tel Drum deschis la cererea OLAF, în care este cercetat și preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat de ce a fost chemat din nou, Victor Ponta a răspuns: „Nu ştiu, dar poate îmi poartă noroc să primesc şi eu o funcţie, ca ceilalţi martori. Unul e la ANCOM (Sorin Grindeanu – n. red.), unul e ministrul Finanţelor (Eugen Teodorovici – n. red.)”.

Întrebat dacă îşi doreşte o funcţie, el a răspuns: „De la Daddy, nimic”.

Recent, Liviu Dragnea i-a acuzat pe Victor Ponta, Dan Şova şi Teodor Niţulescu că l-au ”turnat” la DNA în dosarul Tel Drum.


”Turnătorii din dosar îi ştiu. Sova, Ponta, Niţulescu. Am auzit că unii se tot alintă: <<Să-mi ceară scuze, că eu nu am spus…>>”, a declarat Dragnea.

Dragnea Mincinosul Naţional tocmai a spus din nou la televizor ca eu l-am denunţat! Dar nu poate să aducă o copie după denunţul meu că nu are bani! Aşa mincinos care să îşi bată joc de toată lumea nu am văzut!”, a replicat fostul premier Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat că din respect pentru membrii şi alegatorii PSD acest aspect trebuie să fie lămurit definitiv.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie 2017, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurorii spun că Tel Drum „a fost implicată în mod direct în activitatea grupului iniţiat în cursul anului 2001 de suspectul Liviu Nicolae Dragnea (la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), în sensul în care, în jurul societăţii Tel Drum SA au fost construite schemele frauduloase de obţinere a fondurilor publice”.

Procurorii au pus sechestru asupra bunurilor lui Liviu Dragnea – un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile salesunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr