joi

13 iunie, 2024

13 august, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul nu poate adopta o soluție privind situațiile de incompatibilitate în care sunt găsiți anumiți primari până când instanțele de judecată nu vor lua decizii asupra contestațiilor la constatările Agenției Naționale de Integritate.

”Ceea ce este acum ridică o problemă serioasă. Dacă foarte mulţi primari sunt declaraţi incompatibili ce facem? Facem alegeri sau cum facem? Însă toţi, în acest moment, din câte ştiu, au contestat în instanţă. Vreau să văd ce decid instanţele, pentru că sunt nişte procese în curs. Orice lege dăm nu putem opri procesele în curs. Din câte ştiu, decizii irevocabile nu există. Există câteva decizii în primă instanţă care sunt contradictorii. Unii au câştigat, alţii au pierdut cu ANI. Nu am o situaţie exactă. În primul rând nu sunt o mie, sunt mai puţini”, a declarat Ponta, la postul România TV.

El a subliniat că nicio lege de modificare a legislației curente privind incompatibilitățile la primari nu se poate aplica oricum retroactiv și nu poate avea efect asupra celor găsiți deja în situație de incompatibilitate.


”Am vorbit şi cu parte din primarii mei şi le-am explicat. Proiectul de lege pe care Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ nu rezolva nimic din problema actuală, vorbea pentru viitor”, a explicat șeful Guvernului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: