sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2019

Vicepereședintele american Mike Pence nu se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă – potrivit unor surse oficiale citate de Digi24.ro.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc miercuri, conform programului Vioricăi Dăncilă.

Întâlnirea nu a fost niciodată confirmată de partea americană, doar Guvernul României a lăsat să se înțeleagă că va fi o astfel de întîlnire.


De asemenea, Viorica Dăncilă ar vrea să renunțe la restul programului și s-ar putea întoarce mai repede în țară. Premierul avea programat să stea în SUA până duminică, iar pe parcursul următoarelor zile programul său cuprindea întâlniri cu liderii comunității evreiști, dar și cu secretarul general adjunct al ONU.

Viorica Dăncilă avea planificat vineri și un interviu pentru New York Times și o discuție cu oamenii de afaceri din SUA.

În cadrul vizitei din Statele Unite, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu primarul din Jersey, cu reprezentanții Băncii Mondiale, cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria, și cu secretarul american pentru Energie, Rick Perry.

La întâlnirea cu secretarul american a fost semnat și un contact de cooperare în domeniul nuclear civil. Rick Perry a postat mai multe poze pe Twitter după întâlnire, însă a uitat să o menționeze și pe Viorica Dăncilă, fiind menționată doar Ramona Mănescu, ministrul afacerilor externe.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Camera americană de comerţ din România (AmCham) a anunțat în urmă cu 3 zile că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în Statele Unite, potrivit unui comunicat transmis de organizaţie.

Premeirul Viorica Dăncilă a plecat duminică în Statele Unite, pentru 5 zile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: