Vice-cancelarul german Gabriel Sigmar susţine federalizarea Ucrainei. Reacţii de la Kiev - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Vice-cancelarul german Gabriel Sigmar susţine federalizarea Ucrainei. Reacţii de la Kiev

24 august, 2014

Ucraina va face toate eforturile pentru instaurarea păcii în regiunile rusofone din est, dar nu în detrimentul integrităţii teritoriale şi suveranităţii ţării, afirmă preşedintele Petro Poroşenko, după întrevederea pe care a avut-o sâmbătă, la Kiev, cu cancelarul Angela Merkel.

Precizarea preşedintelui Ucrainei vine în contextul în care vice-cancelarul german Gabriel Sigmar (foto) a vorbit, într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, despre posibila federalizare a Ucrainei.

Declaraţii la Kiev

“A venit vremea ca pacea să se instaureze în zona Donbas. Administraţia ucraineană va face totul, în colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va întâmpla în detrimentul suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei”, a declarat Poroşenko, potrivit AFP.


La rândul său, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a afirmat la Kiev: ”Semnificaţia vizitei mele este că Guvernul german consideră că integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială”.

Opinia vice-cancelarului şi precizările cancelarului

Vice-cancelarul german Gabriel Sigmar se pronunţă pentru federalizarea Ucrainei după ce luptele dintre separatişti şi armata guvernamentală vor înceta.

Potrivit Reuters, opinia vice-cancelarului a stârnit nerdumerire la Kiev, unde subiectul federalizării este privit cu mare reticenţă, şi a generat inclusiv o precizare a cancelarului Angela Merkel, care a asigurat că vice-cancelarul a vorbit despre „descentralizare”.

Într-un interviu publicat de Welt am Sonntag în aceeaşi zi în care Angela Merkel se afla la Kiev, sâmbătă, Gabriel Sigmar declara că prioritatea Occidentului este stoparea conflictului militar din Ucraina.


În opinia vice-cancelarului, care este şi preşedinte al social-democraţilor germani, „intergritatea teritorială a Ucrainei poate fi menţinută numai dacă este făcută o ofertă teritoriilor cu o majoritate rusă a populaţiei”.

„Un concept inteligent de federalizare pare să fie singura soluţie viabilă”, a afirmat Gabriel Sigmar pentru publicaţia germană.

Angela Merkel a fost nevoiă să explice la Kiev aceste declaraţii- ce înţelege Germania prin federalizare este altceva decât înţelege acum Ucraina, unde noţiunea este legată de independenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Nu dorim aşa ceva!”, a asigurat Angela Merkel la Kiev.

“Ce înţelegem noi prin federalizare înseamnă de fapt descentralizare”, a mai spus cancelarul german.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr