marți

18 ianuarie, 2022

Vânzarea TikTok din SUA, sub semnul întrebării

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2020

Administrația Trump a optat vineri să nu acorde ByteDance o nouă prelungire a termenului limită până la care compania chineză trebuie să cedeze activele americane ale TikTok, dar discuțiile despre soarta aplicației vor continua, au spus două surse apropiate discuțiilor, potrivit Reuters.

Administraţia Trump a impus un termen limită până la care TikTok să fie vândută unei companii americane pentru a evita blocarea aplicației pe teritoriul SUA. Primul termen limită a trecut şi a fost prelungit. Au urmat și alte termene, prelungite la rândul lor, ultimul fiind 4 decembrie.

Comitetul pentru investiții străine în Statele Unite (CFIUS) ”este angajat în discuții cu ByteDance pentru a finaliza dezinvestirea și alte măsuri necesare pentru rezolvarea riscurilor de securitate națională”, a declarat vineri un reprezentant al Departamentului Trezoreriei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sub presiunea guvernului american, ByteDance a negociat luni de zile un acord cu Walmart Inc și Oracle Corp pentru a transfera activele americane ale TikTok într-o nouă entitate menită să satisfacă ordinul de dezinvestire.

Pe 10 noiembrie, compania chineză a propus ”crearea unei noi entități, deținută în totalitate de Oracle, Walmart și investitorii americani existenți în ByteDance, care să gestioneze manipularea datelor utilizatorilor TikTok din SUA și moderarea conținutului.”


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr