sâmbătă

27 aprilie, 2024

20 februarie, 2024

Ministerul Finanțelor continuă programul Fidelis adresat populației, acele titluri de stat care se listează pe piața de capital (la BVB). Cei interesați pot subscrie de miercuri (21 februarie) până în 1 martie.

Cea mai mare dobândă este pentru donatorii de sânge de 7% pentru 1 an, iar suma minimă este de 500 lei. Aceștia trebuie să aibă adeverința valabilă în perioada 1 Iulie 2023 – 1 Martie 2024.

Dobânzile Fidelis:

  • 6% pe 1 an – lei
  • 6,75% pe 3 ani – lei
  • 4% pe 1 an – euro
  • 5% pe 5 ani – euro

Suma minimă este 5.000 de lei sau 1.000 de euro pentru cele în moneda europeană.

Dobânda este plătibilă anual. Se poate subscrie prin Alpha Bank, BT capital partners, BCR și BRD. Cel mai simplu, dacă sunteți investitori pe piața de capital, este să o faceți prin contul pe care îl aveți deschis la un broker.

Este a cincisprezecea ediţie Fidelis derulată de statul român. În precedentele 14 ediţii, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie 24,5 miliarde de lei (aproape 5 miliarde de euro), sumă din care 9,4 miliarde de lei reprezintă valoarea ofertelor derulate doar în 2023.

În ediţia de la finele anului trecut, MF a atras 933,4 milioane de lei, respectiv 310 milioane de euro (valori însumând 2,47 miliarde de lei). Aceasta a fost a treia cea mai mare ofertă Fidelis în funcţie de valoare de la reluarea acestor emisiuni la BVB, în iulie 2020.


Veniturile obţinute în urma investiţiei în titlurile de stat Fidelis, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: