miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2021

Medicii de familie vor putea să-și vaccineze pacienții, începând cu sfârșitul lunii aprilie, iar în cazul acestora nu va fi necesară programarea prin intermediul platformei, a anunțat marți coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță.

Între 3,5 și 4 milioane de români vor fi imunizați până la Paște, cu cel puțin o doză, conform estimărilor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV). 4 milioane reprezintă 38,5% din numărul de 10,4 milioane de adulți pe care autoritățile au promis să-i vaccineze până la toamnă, total ce ar permite imunizarea colectivă.

Alte noutăți prezentate în ședința săptămânală privind vaccinarea împotriva Covid-19:

  • De la 1 aprilie, persoanele care doresc să se vaccineze vor putea să aleagă serul, pentru că fiecare centru din platforma de programare va afișa tipul de vaccin administrat. Preferința pentru un anumit ser ar putea prelungi timpul de așteptare.
  • Campania națională de vaccinare va accelera de la 6 februarie, când media dozelor pentru fiecare cabinet va crește de la 60 la 90 doze inoculate zilnic.
  • Din 13 aprilie, se vor deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer, cu prioritate în județele cu rată mare de incidență cumulată a cazurilor de Covid-19.
  •  În aprilie demarează vaccinarea cu centre mobile, în localitățile cu incidență cumulată mare a infectărilor.

„De la 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în fiecare centru. Un alt element important va fi estimarea timpului de așteptare. Timpul de așteptare poate să varieze față de estimare, în funcție de capacitatea centrului respectiv și de categoriile de persoane înscrise, pentru că sunt preluate cu prioritate cei din etapa a II-a”, a explicat coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Despre situația vaccinărilor și a programărilor:

  • De la începutul campaniei, peste 1,2 milioane de români au primit cel puțin o doză de vaccin, reprezentând circa 9,24% din întreaga populație adultă a României.
  • Peste 775.200 de persoane sunt înscrise în acest moment pe listele de așteptare din platforma de programare.
  • 41.325 de persoane dintre cele înscrise pe listele de așteptare au fost programate la vaccinare.
  • Cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare sunt în București, Cluj și județul Prahova.
  • Peste 90.000 de persoane au fost notificate prin SMS și au la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea la vaccinare.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: