duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2019

Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR.

În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal.

Discuția privind modificarea de statut este o urmare a deciziei USR București de a susține candidatura lui Nicușor Dan (foto), fost președinte al formațiunii care a demisionat însă din partid, la alegerile locale din 2020, pentru Primăria Capitalei.


”Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale. Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere”, transmite USR într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Eventuala susținere acordată de USR lui Nicușor Dan ar trebui discutată și cu partenerii de alianță, Plus. USR și Plus au constituit Alianța 2020, formațiunea lui Dacian Cioloș anunțând deja susținere pentru candidatura lui Vlad Voiculescu la Primăria Generală.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: