sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2020

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen se confruntă cu nemulțumiri din ce în ce mai mari în interiorul propriei familii politice, PPE, ajungând să fie acuzată că este prea preocupată de politici ecologice și de titluri de presă favorabile, fiind prea puțin interesată de prioritățile tradiționale democrat-creștine, scrie Politico.

Tulburările din rândurile Partidului Popular European (PPE), alianța europeană de centru-dreapta care formează cel mai mare grup din Parlamentul European, au devenit publice joi, după ce Dennis Radtke, europarlamentar CDU membru PPE, a publicat un comentariu în cotidianul german Die Welt în care atacă modul în care înțelege să conducă președintele Comisiei.

Radtke a acuzat-o pe Ursula von der Leyen pentru  mesaje dramatice de presă destinate ”publicului extern”, de ”neîncredere internă”, de ”lipsă de comunicare”, precum și  de„ignorarea completă a vieții interioare a propriei familii politice”.


Alți europarlamentari și oficiali PPE au declarat Politico că, deși Radtke a fost prea direct în limbaj, comentariile sale rezonează cu alții din grup. „Cunosc mulți colegi care 100% ar putea co-semna aceste comentarii”, a spus un membru PPE.

Într-o discuție separată cu Politico, Radtke și-a susținut criticile formulate în Die Welt. „Aruncați o privire atentă asupra sufletului PPE … Unde sunt proiectele PPE care au fost apărate în campania electorală a UE?” a întrebat el, referindu-se la alegerile pentru Parlamentul European din 2019, în care PPE a fost primul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Ea oferă o agendă pur ecologică, iar eu nu sunt împotriva ecologiei, dar trebuie să existe un echilibru între o agendă verde și o agendă PPE”, a spus Radtke. „Sunt foarte incomod cu această situație.”

O sursă din interiorul PPE a caracterizat comentariile lui Radtke ca fiind „apel de trezire”. „Mergem prea departe cu entuziasm verde”, a spus persoana.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: