joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 aprilie, 2022

Președintele Volodimir Zelenski va discuta vineri, la Kiev, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean pentru televiziunea națională, potrivit Reuters.

Acesta a spus că alte detalii ale discuțiilor nu vor fi anunțate din motive de securitate.

Înaltul reprezentant UE pentru politică externă, Josep Borrell, va călători și el la Kiev împreună cu șefa Comisiei Europene.


Vizita președintei Comisiei Europene și a șefului diplomației UE are loc în contextul în care Uniunea Europeană a pregătit un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care din nou nu ating amploarea așteptată de Ucraina.

Volodimir Zelenski a afirmat joi că noul pachet de sancțiuni occidentale împotriva Rusiei „nu este suficient”, iar în lipsa unor măsuri mai „dureroase”, rușii vor considera că au permisiunea de a continua cu atacurile.

Dacă Vestul nu va reuși nici de această dată să prevină viitoare masacre, va fi o greșeală istorică, a mai transmis Zelenski

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deplasarea la Kiev este a doua deplasare a unor oficiali ai Uniunii Europene după vizita de săptămâna trecută a președintei Parlamentului European Roberta Metsola.


La întâlnirea cu președintele Zelenski, Metsola a spus: „Uniunea Europeană recunoaște ambițiile europene ale Ucraine și aspirațiile voastre de a deveni o țară candidată pentru aderare. Aici, în fața voastră, vă spun că puteți conta pe mine!”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: