joi

20 ianuarie, 2022

Universitatea din Sibiu, prima din România care acceptă monede virtuale la plata taxelor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 aprilie, 2021

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală, transmite Agerpres.

Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Universitatea noastră a fost și va fi în continuare o susținătoare a comunității și afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.


Potrivit rectorului sibian, posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată și va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. În acest moment, ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic. Printre potențialele beneficii (care întotdeauna trebuie analizate prin raportare la riscuri) ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacționare; posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Parteneriatul cu start-up-ul vine în contextul disponibilității ULBS de a colabora cu mediul de afaceri din Sibiu, dar și al dorinței comune de a contribui la eficientizarea proceselor prin digitalizare.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS și compania sibiană, pe viitor dorindu-se desfășurarea și a altor proiecte, inclusiv de cercetare, mai menționează sursa citată.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr