Universitatea de Medicină din Cluj a închiriat spații, inclusiv în hoteluri, pentru examenul de admitere - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Universitatea de Medicină din Cluj a închiriat spații, inclusiv în hoteluri, pentru examenul de admitere

9 iunie, 2020

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca anunţă că va organiza examenele de admitere în varianta clasică, dar în mai multe spații, unele închiriate, la alte facultăți și chiar în săli de conferințe din hoteluri, pentru a se putea păstra distanța de 2 metri. Candidaţii vor primi materialele de protecţie împotriva Covid-19.

Estimarea instituției este că anul acesta vor fi aproximativ 2.000 de candidați. Anul trecut au concurat 1.727 de candidaţi pentru 650 de locuri la buget şi 261 de locuri cu taxă.

„Examenul de admitere 2020 la UMF Iuliu Haţieganu se va desfăşura şi în spaţii din afara universităţii. Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca va avea loc în varianta clasică, prin probă scrisă, în 25-26 iulie 2020. Universitatea va asigura cele mai bune condiţii tinerilor care doresc să studieze în cadrul facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie şi a investit în închirierea unor spaţii suplimentare pentru ca examenul să se desfăşoare în siguranţă”, se arată într-un comunicat al universității.


Numărul tinerilor interesaţi de profesia de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriţionist sau asistent medical este tot mai mare în fiecare an şi că, în acest fel, creşte şi exigenţa examenului de admitere, pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate.

„Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat şi cu rectorii celorlalte universităţi de medicină şi farmacie din ţară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi dorim să le oferim cele mai bune condiţii, atât la examenul de admitere, cât şi pe parcursul anilor de studiu”, declară rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, citat în comunicat.

„Pentru a se putea păstra distanţa necesară între candidaţi (avem în vedere aproximativ 2.000 de înscrişi), examenul de admitere pentru cele trei facultăţi din cadrul universităţii, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, se va desfăşura atât în amfiteatrele universităţii, cât şi în alte spaţii care vor fi închiriate pentru acest scop.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ce spații au fost închiriate pentru susținerea examenului de admitere:

  • săli de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi la Sala Sporturilor „Horia Demian”
  • sălile de conferinţe din două mari hoteluri din oraş, Grand Hotel Italia şi Hotel Napoca

Tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziţie căminele universităţii, care vor fi igienizate şi dezinfectate.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr