vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2020

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat joi seara că a fost obținut un compromis cu privire la adoptarea bugetului european și fondului de redresare economică post-Covid.

„Avem acord pentru Cadrul Financiar Multianual și pachetul de reconstrucție. Acum putem începe implementarea și reconstrucția economiilor noastre. Istoricul pachetul de reconstructie va împinge înainte tranziția digitală și tranziția verde”, a scris Charles Michel pe Twitter.


Anterior, liderii statelor membre ale Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de iarnă, cu mari speranțe pentru deblocarea bugetului multianual după ce Germania a negociat cu Ungaria și cu Polonia o formulă de compromis accetabilă pentru toate părțile cu privire la mecanismul de condiționare al accesului la fondurile de redresare.

(Citiți și: ”Compromisul care deblochează bugetul UE: CJUE va decide activarea mecanismului de condiționare a accesului la fonduri UE”)

După acordul obținut în Consiliu, Parlamentul European și parlamentele naționale urmează să aprobe  bugetul multianual UE, fondul de relansare, structura veniturilor proprii ale bugetului UE.

România are alocate prin bugetul multianual UE și prin Fondul de relansare 79,9 miliarde euro. Peste 30 de miliarde – credite și granturi- din Fondul de relansare ar trebui absorbite în perioada 2021-2024.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe agenda discuțiilor de joi sunt și alte subiecte importante: o informare asupra stadiului negocierilor cu Marea Britanie și măsurile coordonate ale Uniunii în lupta cu pandemia COVID-19.


Consiliul va discuta vineri despre relația UE-Turcia, migrație, situația din Belarus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: