miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2021

Ungaria a convenit cu Republica Cehă asupra călătoriilor fără restricţii între cele două ţări pentru persoanele care au fost vaccinate cu schema completă împotriva noului tip de coronavirus, a anunţat vineri dimineaţa ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto.

Începând de sâmbătă, ambele ţări îşi vor recunoaşte reciproc certificatele de imunizare împotriva Covid-19, indiferent de tipul de vaccin utilizat, a anunţat Szijjarto pe , citat de MTI și preluat de Agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că discuţii asupra călătoriilor fără restricţii pentru persoanele vaccinate vor mai avea loc la Lodz, în Polonia, mai târziu în cursul zilei de vineri.


În afară de acordul cu Republica Cehă, Ungaria a convenit asupra recunoaşterii reciproce a certificatelor de imunizare împotriva Covid-19 cu Serbia, Croaţia, Muntenegru, Slovenia, Turcia şi Bahrain.

România acceptă de asemenea certificatele de imunizare emise de Ungaria şi viceversa.

SUA – persoanele vaccinate nu trebuie să mai poarte mască în interior 

În Statele Unite, autoritățile au început imunizarea anti-Covid a adolescenților americani cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

Vaccinul a fost autorizat în urmă cu câteva zile și pentru utilizarea persoanelor din această categorie de vârstă.


De asemenea, autoritățile sanitare au anunțat joi că americanii vaccinaţi împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măşti în interior.

„Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta mască sau a respecta distanţarea fizică”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică a ţării.

Numărul cazurilor a scăzut puternic în SUA – media contaminărilor cotidiene pe parcursul a şapte zile s-a redus la circa 36.000 de cazuri, iar curba deceselor cotidiene este la cel mai scăzut nivel de la începutul lui aprilie 2020.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: