sâmbătă

15 iunie, 2024

2 februarie, 2018

Premierul maghiar, Viktor Orban, a lăsat de înţeles vineri că ţara sa ar putea să se retragă de la negocierile din cadrul ONU privind migraţia.

Declarația vine la o zi după ce șeful diplomației de la Budapesta, Péter Szijjártó, spunea că echipa maghiară va părăsi discuțiile, în cazul în care documentul aflat în pregătire la ONU va fi prea departe de poziția Ungariei pe subiectul migrației.

„Este inacceptabil să fie formulate principii contrare intereselor Ungariei”, a spus Orban în interviul său săptămânal de la radio.


Organizaţia Naţiunilor Unite urmeză să aprobe un tratat global privind o migraţie sigură şi reglementată, pe baza unei declaraţii din 2016 fără caracter constrângător.

Joi, ministrul maghiar de Externe spunea că retragerea ar putea avea loc în februarie:

“ONU dorește crearea unui pact care încurajează migrația, dar noi avem un punct de vedere opus, astfel încât, dacă primul deaft, din februarie, va urma aceastaă linie… întrebarea este de ce ar trebui să mai luăm parte la dezbatere?”

“În opinia Ungariei… migrația nu este un proces pozitiv și care nu poate oprit, ci reprezintă un risc major la securitatea țării și poate fi stopată,” a adăugat Péter Szijjártó, citat de Politico.


În timpul crizei migraţiei din 2015-2016, când peste un milion de persoane au folosit ruta balcanică pentru a ajunge în ţările bogate din vestul UE, Ungaria, Polonia și Cehia s-au opus cotelor obligatorii de refugiați, ceea ce a dus și la inițierea de către Comisia Europeană a procedurii judiciare împotriva lor.

În plus, Ungaria a ridicat un gard la frontiera cu Serbia pentru a împiedica intrarea în ţară a imigranţilor şi a înăsprit legislaţia privind migraţia, fapte ce au fost aspru criticate de oficiali europeni.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: