vineri

29 martie, 2024

1 septembrie, 2017

Guvernul maghiar cere UE să plătească jumătate  din cele 800 de milioane de euro cheltuite de acest stat pentru construirea gardurilor de la frontiera din sud pentru în scopul blocării valurilor de imigranți sosite din Croația și Serbia.

 

Anunțul a fost făcut joi, de Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, care a declarat că”Bruxelles trebuie să plătească partea sa”.


Reamintim că Ungaria, care a contestat la Curtea de Justiție a UE cotele obligatorii de refugiați stabilite pentru preluarea din Grecia și Italia, a decis săptămâna aceasta prelungirea cu încă șase luni a stării de urgență introduse din cauza riscului terorist provocat de imigrație.

Șansele ca cererea de decontarea a gardului să fie acceptată de Comisia Europeană sunt foarte mici, scrie EuObserver, ținând cont că executivul Uniunii a declarat în trecut că nu tolerează astfel de inițiative naționale.

 

În 2012, Comisia  a criticat Grecia pentru gardul de 12,5 km ridicat la granița cu Turcia pentru a preveni intrarea imigranților, chiar dacă UE a cofinanțat instalarea camerelor de termodetecție instalate în zonă.


Ungaria a introdus în ultimii doi ani mai multe reglementări în acest domeniu, una dintre ele permițând autorităților să-i țină într-o așa-numită zonă de tranzit pe imigranții prinși la cel mult opt kilometri de frontieră, înainte de a-i returna Serbiei. Anul trecut, aproximativ 19.000 de refugiați au fost înapoiați Serbiei au blocați în aceste zone de tranzit, pentru a nu intra pe teritoriul Ungariei.

Pentru cei care cer azil politic, Ungaria a instalat de-a lungul granițelor containere folosite pentru cazare și în care condițiile de viață sunt asemănătoare celor din închisori, potrivit organizațiilor de apărare a drepturilor omului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: