vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2018

Stevan B. a fost preluat de IJP Galați și urmează să fie extrădat

Un bărbat din Serbia căutat internaţional pentru fapte de genocid, a fost capturat de poliţişti la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port.

Stevan B. are 50 de ani și este acuzat de participare la genocid în 1991, când avea 23 de ani. El s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, în portul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

„La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta fiind căutat în vederea arestării şi extrădării, deoarece este cercetat pentru infracţiunea de genocid, săvârşită în perioada septembrie-decembrie 1991”, se precizează în comunicatul ITPF Iaşi.


Stevan B. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Militar sârb, printre șiruri de croați uciși în apropiere spitalului din Vukovar (1991)

 

Comunicatul nu menționează alte date, însă în perioada respectivă a avut loc asaltul asupra Vukovarului, care a durat trei luni.

Atunci a avut loc masacrul de la Vukovar, cum a fost numit de sitorici. Peste 260 de croaţi care se adăposteau într-un spital au fost împuşcaţi de forţele armate sârbe şi aruncaţi într-o groapă comună. Ei au fost ridicați în Armata Populară Iugoslavă (JNA) și forțele paramilitare sârbe și duși pe câmpul Ovčara din apropierea orașului, unde au fost executați, constituind ceea ce a rămas în istorie ca „Masacrul de la Vukovar”.


Alţi peste 460 de locuitori ai orașului Vukovar au dispărut atunci şi sunt consideraţi morţi.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: