marți

16 aprilie, 2024

9 octombrie, 2011

Parlamentarul francez socialist Jean Michel Boucheron a criticat, sâmbătă, la București, scutul american antirachetă, cu elemente la Deveselu, pe motiv că este ineficient iar o soluție ofensivă mai bună sunt capabilitățile nucleare.

„Dacă ar exista riscul ca Iranul să ne atace, ar fi un răspuns nuclear din partea noastră. Nu interceptarea contează, ci capacitatea de a reacţiona. Într-o vreme când bugetele noastre sunt restricţionate, aş prefera să cheltuim pe un sistem de înarmare. Cred că sistemul antirachetă este ineficient împotriva unei ameninţări care nu există. Prietenii noştri americani au încercat să ne atragă într-un «război al stelelor»”, a spus Boucheron, la Adunarea Parlamentară a NATO, citat de Mediafax.

În replică, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe român, Bogdan Aurescu, i-a spus politicianului socialist că scutul american antirachetă are doar caracter defensiv şi face parte din noua concepţie a NATO, de apărare colectivă.


Parlamentarul socialist francez a criticat scutul dezvoltat de aliații Franței cot-la-cot cu parlamentari din Rusia și Ucraina, pe care Aurescu i-a trimis, însă, la textul acordului româno-american privind instalația de la Deveselu, prezentat public și de MAE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: