vineri

28 ianuarie, 2022

Un oficial american remarcă leadership-ul românesc în cadrul NATO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2013

Bogdan Aurescu si Frank Rose

Statele Unite apreciază rolul României în reforma internă a NATO, a declarat, miercuri, Frank Rose, adjunct al subsecretarului de stat al SUA pentru politică de apărare şi spaţială, care a mulțumit oficialilor români pentru leadership-ul pe care l-au asigurat în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Oficialul american a avut miercuri, la București, o întrevedere cu Bogdan Aurescu, secretarul de stat pentru afaceri strategice din Ministerul român al Afacerilor Externe, a informat MAE.

”Apreciem rolul-cheie jucat de România în NATO la dezvoltarea Noului Concept Strategic pe teme cum ar fi apărarea antirachetă şi reforma internă a Alianţei. Statele Unite doresc dezvoltarea şi adâncirea Parteneriatului bilateral cu România, continuând totodată să întărim conexiunile noastre euroatlantice. Le mulţumesc în mod deosebit colegilor români pentru leadership-ul lor în cadrul NATO”, a spus Frank Rose, citat de un comunicat MAE.


În privința instalațiilor antibalistice americane din România, Congresul SUA a aprobat toată finanţarea necesară pentru operaţionalizarea Bazei Deveselu, la orizontul anului 2015, a reiterat Rose.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Frank Rose a reconfirmat faptul că angajamentul SUA pentru fazele 1, 2 (care implică România, prin Baza Deveselu) şi 3 ale EPAA rămâne extrem de ferm şi a adresat mulţumirile sale omologului român pentru aplicarea fără întârzieri, în calendarul stabilit împreună, a Acordului dintre România şi Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice în România, semnat în septembrie 2011. De asemenea, a reiterat faptul că la nivelul Congresului SUA a fost asigurată deja toată finanţarea necesară pentru operaţionalizarea Bazei Deveselu, la orizontul anului 2015”, a precizat MAE.

Recent, premierul Victor Ponta a afirmat că sunt șanse ca un român să preia funcția de secretar general al NATO, la expirarea mandatului danezului Anders Fogh Rasmussen, în vara anului 2014.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr