marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2017

Partidul Republican „riscă să devină partidul susținător al lui Vladimir Putin în SUA, fie că membrii și liderii săi își dau seama sau nu – scrie, în Washington Post, Evan McMullin, un fost ofițer operativ CIA, care a candidat ca independent în prezidențialele americane din 2016.

Scena politică americană este dominată de Partidul Republican, prin deținerea majorității atât în Senat cât și în Camera Reprezentanților, iar politicianul citat se teme că republicanii se comportă deja „similar partidele susținătoare ale lui Putin din Europa”.

Evan McMullin notează următoarele argumente în sprijinul opiniei sale:

  • Influența tot mai sofisticată a Rusiei și operațiunile sale cibernetice amenință capacitatea americanilor de a-și alege liderii.
  • Intențiile președintelui SUA par mai mult să protejeze Moscova: Casa Albă amplifică lobby-ul împotriva sancțiunilor împotriva Rusiei, cu sprijinul unora dintre liderii republicani; Două facilități imobiliare acuzate că au fost folosite pentru spionaj ar putea fi redeschise de guvernul rus, cu permisiunea Casei Albe.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Această tendință periculoasă se opune voinței națiunii de a se proteja și est eîn întregime eșecului conducerii republicane de a face față lui Donald Trump încă de la început”, scrie Evan McMullin.

Pentru că republicanii controlează atât parlamentul cât și guvernul american, „stă în puterea lor să prevină viitoarele atacuri ruse la adresa democrației americane, chiar dacă de acestea ar putea avea beneficii electorale”, conchide fostul spion – prezidențiabil american.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: