miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2012

Consilierul ministrului Economiei pe probleme de gaze, Dumitru Chisăliţă, a demisionat miercuri din funcţia deţinută timp de doar două săptămâni, scrie Newsin, citată de Realitatea.net.

Chisăliţă menţionează ca motiv principal„abordările populiste specifice unui an electoral“, dar şi lipsa unui dialog concret cu conducerea ministerului.

Într-o declaraţie pentru agenţia NewsIn, Chisăliţă acuză lipsa de voinţă pentru realizarea unei strategii de securitate energetică a României, ceea ce poate genera situaţii critice la care nu vrea să fie parte, precum şi interesele din interiorul ministerului.


Dumitru Chisăliţă a fost numit în această funcţie la data de 29 februarie 2012.

„În urmă cu câteva săptămâni, am ales să merg la ministerul Economiei în interesul Romgaz şi al sectorului gazier, sperând să determin realizarea unei Strategii de Securitate Energetică a României (obiective specifice pentru fiecare sector energetic, obiective antisărăcie energetică, obiective de eficienţă energetică şi obiective ale statului în calitate de acţionar majoritar sau minoritar în companiile energetice). Este o necesiate fără de care proiectele energetice riscă să fie doar nişte acţiuni necoordonate şi nearmonizate“, spune Chisăliţă.

„Mă retrag acum, ca urmare a lipsei de dialog faţă de elaborarea unei astfel de strategii care să ţină seama de realităţile societăţii noastre. În acelaşi timp, lipsa delimitărilor intereselor naţionale faţă de alte interese în interiorul instituţilor de stat, ca şi abordările populiste specifice unui an electoral, mi-au uşurat decizia”, a adăugat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Chisăliţă se va întoarce în cadrul companiei Romgaz, unde a fost director de comercializare până în ianuarie, când a devenit director general interimar, în locul lui Marcel Piteiu, anchetat în dosarul gazelor pentru InterAgro.


Fostul consilier este autorul mai multor cărţi şi tratate în domeniul gazelor, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai bine cotaţi experţi din acest sector.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: