luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2020

Guvernele Uniunii Europene au exprimat vineri „îngrijorarea gravă” în legătură cu controversata lege a securităţii pe care China o impune în Hong Kong, potrivit unor declaraţii ale reprezentantului diplomatic UE, Josep Borrell (foto), făcute după o videoconferinţă cu miniştrii de Externe ai statelor membre UE, anunță Reuters.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene (UE) s-au reunit vineri într-o videoconferinţă, pe ordinea de zi aflându-se inclusiv relaţiile UE-China.

”Autonomia Hong Kong a fost cu adevărat slăbită și ridică întrebarea dacă China își va respecta promisiunile făcute la nivel internațional”, transmite declarația emisă la finalul reuniunii de vineri.


”Relația noastră cu China se bazează pe respect reciproc și încredere, dar această decizie ar putea schimba acest lucru”, a precizat și Josep Borrell.

Parlamentul Chinei a aprobat joi noua legislație privind securitatea ce va fi impusă în Hong Kong, care introduce, printre altele, infracțiunea de subminare a autorității Beijingului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

SUA, Marea Britanie, Australia și Canada au emis o nouă declarație prin care condamnă decizia regimului comunist de la Beijing de a impune Hong Kong-ului o nouă legislație privind securitatea, vorbind despre provincia autonomă ca despre ”un bastion al libertății”. Aliații cer Chinei să recurgă la dialog și avertizează că noile legi suprimă libertățile și drepturile cetățenilor, deschizând calea unor condamnări politice.

Noua legislație a fost criticată vehement de administrația americană, secretarul de stat Mike Pompeo afirmând că adoptarea acestor legi înseamnă sfârșitul autonomiei de care beneficia până acum Hong Kong-ul.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: