marți

24 mai, 2022

UE lansează joi un împrumut de 4,6 miliarde de euro, pentru sprijinirea României şi Irlandei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2011

Uniunea Europeană lansează joi un împrumut de 4,6 miliarde de euro, pe o perioadă de 7 ani,  destinat finanţării planului de asistenţă pentru Irlanda şi creditelor pentru România, a anunţat BNP Paribas, una dintre băncile implicate  în această operaţiune, potrivit AFP.

UE a procedat deja, în luna ianuarie, la o primă emisie de obligaţiuni, de 19 miliarde de euro, pentru finanţarea planului de ajutor pentru Irlanda.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În noiembrie, Irlanda a negociat cu UE şi FMI un plan de asistenţă în valoare de 85 miliarde de euro, repartizat pe mai mulţi ani şi destinat mai ales redresării sectorului său bancar.


Până la finalul acestui an, sunt aşteptate încă două sau trei emisiuni de euro-obligaţiuni prin intermediul mecanismului de stabilizare financiară, un instrument în valoare de 60 de miliarde euro pus în practică de UE, pentru sprijinirea ţărilor membre aflate în dificultate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: