joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2018

Uniunea Europeană a luat decizia să își recheme pentru consultări ambasadorul în Rusia în urma atacului chimic asupra fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, a confirmat premierul olandez, Mark Rutte, în cursul nopţii de joi spre vineri la Bruxelles, relatează AFP.

În documentul oficial care conține concluziile convorbirilor purtate în prima zi a Consiliului European, liderii UE afirmă că ”nu există explicații alternative plauzibile” asupra responsabilității Rusiei în tentativa de asasinat a fostului spion Sergei Skripal.

Pe de altă parte, în semn de solidaritate cu Marea Britanie, unele state membre ale UE au anunțat că iau în considerare să îşi recheme proprii ambasadori în Rusia.

(Citiți și: ”Marea Britanie taie toate legăturile la nivel înalt cu Rusia și expulzează 23 de diplomați ruși”)


„După ce au căzut de acord în legătură cu atribuirea (otrăvirii lui Serghei Skripal), liderii şi-au continuat discuţiile asupra modalităţii de a putea merge dincolo de simple cuvinte şi a trece efectiv la acţiuni”, a precizat un diplomat european pentru AFP.

„Unii membri au în vedere posibile expulzări de diplomaţi ruşi ori să îşi recheme proprii diplomaţi”, a explicat sursa AFP.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: