duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2021

Ambasadorii la UE ai celor 27 de state membre au decis miercuri ca persoanele vaccinate din afara Uniunii, inclusiv din Marea Britanie, să fie lăsate să intre în UE pentru vacanțe și vizite, a anunțat un purtător de cuvânt de la Bruxelles.

Ambasadorii au recomandat schimbarea regulilor astfel încât să fie permise călătoriile ne-esențiale ale celor care sunt imunizați cu  vaccinurile aprobate pe teritoriul Uniunii Europene.  Persoanele vaccinate cu seruri din Rusia și China nu vor avea dreptul la călătorii ne-esențiale în Europa.

Decizia ambasadorilor trebuie aprobată și oficial, dar acest lucru este doar o formalitate. Purtătorul de cuvânt nu a specificat însă și data de la care vor fi permise călătoriile în UE.


Uniunea are în prezent o listă cu „țări sigure” ai căror cetățeni pot să călătorească în Europa și pentru scopuri ne-esențiale, cum ar fi turismul. Pe listă se află Australia, Noua Zeelandă și Israel. Marea Britanie va intra pe listă începând de vineri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Între timp, negociatorii Consiliului European și ai Parlamentului s-au întâlnit marți seară pentru a elabora o poziție comună cu privire la așa-numitele „certificate verzi digitale” – planul Comisiei de a ușura călătoriile în interiorul UE – dar, anunță Politico, nu au ajuns la o înțelegere.

Echipele de negociatori se întâlnesc din nou joi, dar sunt aproape să intre în criză de timp deoarece Comisia dorește ca schema să fie gata să debuteze odată cu sezonul estival, însă pozițiile Consiliului și ale Parlamentului sunt departe de a fi armonizate.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: