duminică

25 februarie, 2024

22 ianuarie, 2020

Germania, Italia şi Marea Britanie continuă să-şi exprime opoziţia la planurile americane de a anula de facto taxa care ar urma să fie impusă giganţilor digitali, în ciuda armistiţiului convenit în weekend de preşedinţii Franţei şi SUA.

Opoziţia la tactica americană s-a făcut auzită cu ocazia întâlnirii de marţi a miniştrilor de Finanţe europeni, când au discutat în spatele uşilor închise problemele negocierilor cu SUA.

Concluzia a fost aceea că taxa impusă nu va fi opţională cum şi-ar dori americanii, potrivit unor surse diplomatice citate de Politico.


„O taxă este prin definiţie o plată obligatorie. Aceasta este abordarea pe care o susţinem în negocierile internaţionale”, a declarat vicepreşedintele executiv Valdis Dombrovskis, după întâlnirea de marţi.

Preşedinţii Emmanuel Macron şi Donald Trump conveniseră să prelungească până la sfârşitul anului negocierile privind taxarea giganţilor din domeniul digital.

(Citiţi şi: „Armistițiu privind taxa digitală între Franța și SUA, valabil până la sfârșitul anului 2020”)

Franța a amânat aplicarea taxei de 3% pe afacerile companiilor digitale, iar SUA au amânat creșterea tarifelor vamale americane pentru anumite produse importate din Franța.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, urmează să se întâlnească miercuri, la Davos, cu omologul său american Steven Mnuchin pentru a discuta detaliile continuării convorbirilor în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.


Franţa decisese în iulie să impună o taxă de 3% din veniturile companiilor de servicii digitale care realizează afaceri de peste 25 de milioane de euro în Franța și de 750 de milioane de euro în toată lumea, în aşteptarea adoptării unor reglementări internaţionale.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: