sâmbătă

22 iunie, 2024

31 iulie, 2018

Uniunea Europeană a decis să înghețe bunurile dețiute în Europa de 6 companii din Rusia implicate în realizarea construcției care leagă Rusia de Crimmea, provincie a Ucrainei anexată ilegal, anunță Reuters.

Construcția podului care traversează strâmtoarea Kerch, lucrare inaugurată în luna mai de președintele Vladimir Putin, a atras critici dure ale UE, care a afirmat că proiectul constituie o nouă violare a suveranității Ucrainei.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 în perioada în care în Ucraina se derula mișcarea de mase care a dus la înlăturarea de la putere a regimului pro-Kremlin. Occidentul a catalogat drept ilegală acțiunea Rusiei și a impus sancțiuni Moscovei.


Un comunicat emis marți de Bruxelles, de către Consiliul UE, arată că pe lista companiilor sancționate se găsesc companiile: PJSC Mostotrest, CJSC VAD, GPSM, Stroygazmontazh Most OOO, Șantierul navale Zaliv și SGM.

Companiilor li se îngheață toate bunurile deținute pe teritoriul UE, iar entitățile și persoanele din UE nu au dreptul să transfere fonduri către acestea, a decis Consiliul.

”Prin intermediul acțiunilor lor, au contribuit la consolidarea controlului exercitat de Rusia asupra teritoriului anexat ilegal al Peninsului Crimeea”, precizează comunicatul Consiliului.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a salutat instituirea noilor sancțiuni.


SUA au adoptat o măsură similară încă din 2014, când au adăugat pe ”lista neagră” a persoanelor și entităților aflate sub sancțiunile Statelor Unite și companiile care lucrau la construcție.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: