marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 mai, 2021

Comisia Europeană (CE) dă din nou în judecată laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi cere despăgubiri, a anunţat un purtător de cuvânt al Bruxellesului, precizând că plângerea urmează să fe depusă marţi şi vizează tot nerespectarea contractului de  livrare a vaccinului împotriva covid-19, anunță News.ro, citând AFP.

Prima procedură judiciară  împotriva companiei AstraZeneca a fost lansată la sfârşitul lunii aprilie și vizează obligarea acesteia să își respecte contractul agreat cu Comisia Europeană. Această a doua procedură judiciară vizează fondul problemei și obţinerea unor despăgubiri.

AstraZeneca a livrat doar 50 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 din cele 300 de milioane comandate până la sfârşitul lui iunie de către Comisie. Deși Comisia nu a prezentat niciodată public costurile achiziției de vaccin, Der Spiegel a scris, în ianuarie, că contractul cu AstraZeneca are o valoare de 870 milioane euro.


Compania dădea asigurări, în martie, când evoca probleme de producţie şi de export, că va livra doar o treime din dozele prevăzute în contract. AstraZeneca s-a angajat, de asemenea, faţă de UE să atingă pragul livrării a 50 de milioane de doze de vaccin anticovid.

Nu şi-a respectat nici acest angajament şi a livrat doar 47 de milioane de doze.

Comisarul european însărcinat cu Industria şi piaţa unică Thierry Breton a anunţat duminică, de Ziua Europei, că Bruxellesul nu va reînnnoi contractul cu laboratorul anglo-suedez.

Un nou contract, cu privire la livrarea a 1,8 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 a fost încheiat de CE cu alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: