joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2013

embargo arme” src=”https://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2013/05/ue-embargo-arme-300×168.jpg” alt=”” width=”300″ height=”168″ />Uniunea Europeană a ajuns la un acord, luni noaptea, privind ridicarea embargoului referitor la armele destinate opoziţiei siriene, a anunţat secretarul britanic pentru afaceri externe, William Hague, citat de BBC.

„Deocamdată nu a existat o decizie imediată privind trimiterea de arme rebelilor din Siria şi toate celelalte sancţiuni au rămas valabile, a spus ministrul britanic, într-un mesaj pe Twitter.

Hague a făcut aceste declaraţii la finalul unor discuţii aprinse cu miniştrii de externe ai UE, la Bruxelles.


Marea Britanie şi Franţa au făcut presiuni pentru trimiterea de armament rebelilor sirieni, „oponenţii moderaţi ai preşedintelui Bashar al-Assad”.

Dar alte ţări, precum Austria şi Suedia, s-au opus acestui gest, spunând că nu va face decât să înrăutăţească violenţele şi au susţinut menţinerea sancţiunilor, potrivit EurActiv.

Un pachet de sancţiuni adoptat anterior împotriva guvernului lui Bashar al-Assad va expira la 1 iunie.

Dezbaterea asupra embargoului cu arme a devenit urgent din cauza ultimelor succese pe teren câştigate de trupele lui Assad contra rebelilor, a căror obiectiv politic este de a pune capăt dictaturii lui Assad, obiectiv pe care UE l-a susţinut diplomatic.


Criticii spun că decizia de a permite înarmarea rebelilor ar putea afecta desfăşurarea conferinţei internaţionale de pace planificată pentru luna viitoare, sponsorizată de SUA şi Rusia, iar ei folosesc acest argument pentru a exinde îtregul embargo.

Articole recomandate:

Etichete: , , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: