joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 decembrie, 2020

Ambasadorii statelor membre la UE au aprobat miercuri sancțiuni economice suplimentare împotriva Belarus din cauza reprimării brutale ale protestelor anti-Lukașenko- 29 de persoane și 7 companii sau organizații urmând să fie vizate de noile sancțiuni, relatează Euractiv.

Măsurile vor fi anunțate oficial joi când va fi publicată lista persoanelor și entităților vizate, aceasta fiind a treia rundă de sancțiuni impusă de UE împotriva regimului lui Alexandr Lukașenko.

Printre măsurile care vor fi adoptate se numără înghețarea conturilor bancare din UE și interdicția de a călători în spațiul comunitar.


Decizia ambasadorilor a venit în aceeași zi în care Svetlana Tihanovskaia, lidera din exil a opoziției bieloruse, s-a aflat la Bruxelles pentru a primi Premiul Saharov, decernat anual de Parlamentul European pentru apărarea drepturilor și libertăților.

Lușașenko, fiul său, și peste 50 de oficiali bieloruși sunt supuși deja sancțiunilor UE.

UE a decis aplicarea unor noi sancțiuni împotriva regimului Lukașenko după ce acesta a continuat măsurile de reprimare a opoziției prin arestări, hărțuiri și intimidări.

Autoritățile din Belarus au anunțat săptămâna trecută că vor închide frontierele terestre ale țării pentru a încetini răspândirea coronavirusului, măsură catalogată de opoziție drept o nouă formă mascată de reprimare a disidenței.


A fost decisă „suspendarea ieșirilor din Belarus pentru cetățenii bieloruși și străinii care au rezidența” în țară, a anunțat într-un comunicat guvernul de la Minsk.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: