luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2011

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că Uniunea doreşte în continuare reducerea contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate în acest an, deşi oficialii FMI, CE şi BM sunt rezervaţi faţă de oportunitatea acestei măsuri.

”Am fi vrut să decidem reducerea CAS încă din aprilie sau mai. A rămas să aşteptăm discuţiile cu FMI şi noi susţinem în continuare să reducem contribuţiile cu 2,5-3 puncte procentuale şi poate că săptămâna viitoare vom discuta din nou în coaliţie. La începutul anului, toate formaţiunile din Coaliţie au considerat că ar fi bună o reducere a contribuţiilor sociale, dacă este sustenabilă”, a spus Kelemen Hunor.

Referitor la aducerea de manageri privaţi, inclusiv din străinătate, la companiile de stat, liderul UDMR s-a arătat în favoarea unei astfel de măsuri.


”Aşa cum au procedat multe state şi cum procedează multe firme, nici pentru companiile de stat nu ar strica o altă viziune, o reformă în acest sens. Am văzut multe ţări unde a venit un management care nu avea interese de nici un fel în ţara respectivă şi a reuşit să pună companiile respective pe roţi şi să elimine pierderile şi să meargă către privatizare sau să devină eficiente acele firme”, a spus Kelemen.

El se opune, însă, unui management privat la companiile din subordnea Ministerului Culturii, pe care îl conduce.

”Problemele sunt la companii mari, la CFR, la sectorul energetic, nu la companiile mici, o tipografie sau la o regie de distribuire a filmului. Noi nu avem probleme de acest fel, iar pierderile nu sunt la companiile din subordinea Ministerului Culturii”, a spus Kelemen Hunor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: