Ucraina: tentativă de asasinat comisă asupra unui consilier al președintelui
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Ucraina / Tentativă de asasinat comisă asupra lui Serhiy Șefir, consilier al președintelui Zelenski

22 septembrie, 2021

Serhiy Șefir (stânga), alături de președintele Volodimir Zelenski

Mașina principalului consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost miercuri ținta unui atac cu focuri de armă, anunță Reuters. Oficialii ucraineni spun că a fost vorba de o tentativă de asasinat.

Mai mult de 10 gloanțe au lovit automobilul cu care circula consilierul Serhiy Șefir, în apropiere de Lesniki, un sat la aproximativ 5 kilometri de capitala Kiev. Șoferul a fost rănit, a anunțat poliția ucraineană care a deschis deja un dosar pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală anunța că cel puțin 19 urme de gloanțe erau vizibile în caroseria mașinii, pe partea șoferului. Un parlamentar ucrainean spune că Serhiy Șefir, consilierul președintelui Zelenski, nu a fost rănit.


Șefir este un apropiat al președintelui ucrainean și conduce un grup de consilieri. Un alt consilier al lui Zelenski a spus că tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul încercărilor președintelui de a lupta împotriva oligarhilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Acest asalt deschis extrem de violent, cu arme automate, nu poate fi calificat decât ca o încercare de asasinat al unei membru-cheie al administrației prezidențiale”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean.

„Evident, noi asociem acest atac cu o campanie agresivă și militantă împotriva politicilor duse de șeful statului. Politica președintelui care are drept țintă transformarea fundamentală a statului va rămâne neschimbată”, a mai precizat Podoliak, promițând că vor fi însăprite măsurile împotriva ologarhilor.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr