sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2022

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rețelele electrice din Ucraina și Moldova au fost sincronizate cu Rețeaua Europeană Continentală, a anunțat miercuri Comisia Europeană, într-un comunicat în care o citează pe Kadri Simson, comisarul european pentru energie.

Acest lucru va ajuta Ucraina să-și mențină sistemul electric stabil, casele încălzite și luminile aprinse în aceste vremuri întunecate. Este, de asemenea, o piatră de hotar istorică pentru relația UE-Ucraina – în acest domeniu, Ucraina este acum parte a Europei, afirmă Kadri Simson.

Ucraina era sincronizată cu reţeaua electrică a Rusiei până la invazia lansată pe 24 februarie şi a funcţionat după aceea în mod autonom, dar cu sincope din cauza atacurilor rusești.

Asociaţia gestionarilor reţelelor europene de transport al electricităţii – Entso-E – subliniază, la rândul său, într-un comunicat „succesul” sincronizării rețelelor Republicii Moldova şi Ucrainei cu rețeaua din Europa.

UE a analizat o cerere urgentă a Ucrainei în vederea acestei sincronizări a reţelelor electrice care facilitează schimburi între ţări şi permite acoperirea mai uşoară a unei probleme de aprovizionare cu energie electrică pentru oricare dintre părți.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: