sâmbătă

15 iunie, 2024

4 octombrie, 2019

Parchetul General ucrainean a anunțat vineri că reexaminează dosarele legate de grupul de gaze naturale Burisma, unde a lucrat o perioadă fiul lui Joe Biden.

„Realizăm un audit al dosarelor (…) în care pot fi implicați Mykola Zlochevsky (fost director al Burisma), Serghei Kurtcenko (om de afaceri ucrainean) și alții”, a declarat procurorul general al Ucrainei, Ruslan Riaboshapka.

Este vorba despre 15 dosare care au fost disjunse, închise și în care se va ancheta acum dacă procedura a fost respectată sau au existat ilegalități din partea procurorilor.


Acest audit de la Kiev vine după ce democrații au anunțat inițierea procesului parlamentar în vederea unei eventuale puneri sub acuzare oficiale a președintelui Donald Trump, suspectat că a solicitat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să îl ancheteze pe rivalul său democrat Joe Biden.

Casa Albă a descretizat convorbirea care stă la baza acuzațiilor. Ea arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean ”să-i facă o favoare”- de fapt mai multe, una referindu-se la o anchetă cu privire la un grup ucrainean la care lucra fiul lui Joe Biden, Hunter Biden.

Dialogul celor doi președinți a fost publicat la inițiativa președintelui Trump, care a încercat în acest fel să se dezvinovățească de acuzația potrivit căreia exercită presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a-l ancheta pe Joe Biden, favorit la învestitura democrată în viitoarele alegeri prezidenţiale.

Fostul procuror general al Ucrainei, anchetat

Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, declanșarea unei anchete care îl vizează pe Iuri Luţenko, fostul procuror general implicat în cazul care a generat procedura ce ar putea conduce la demiterea preşedintelui SUA, Donald Trump.


Iuri Luţenko a fost demis în august de noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acum, este suspectat că a gestionat o „afacere ilegală în domeniul pariurilor”, potrivit Mediafax.

Investigaţia a fost iniţiată la solicitarea parlamentarilor ucraineni.

Donald Trump a pledat pentru menţinerea lui Iuri Luţenko în funcţia de procuror general. În discuția telefonică dintre liderii SUA și Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a spus lui Donald Trump că va pune în funcţia de procuror general o persoană apropiată.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: