marți

23 aprilie, 2024

1 aprilie, 2024

Rusia a pierdut cel puțin 20 de vehicule blindate într-un singur atac eșuat în vestul regiunii ucrainene Donețk, au afirmat trupele ucrainene, anunță The Telegraph.

Forțele Kievului au respins o forță de 36 de tancuri și 12 vehicule de luptă a infanteriei BPM în cadrul unui asalt mecanizat de amploare la nord-vest de Avdiivka pe 30 martie, a anunțat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând un militar ucrainean.

Atacul cu tancuri se crede că este unul dintre cele mai mari asalturi mecanizate ale Moscovei de la începutul războiului.


Imaginile geolocalizate ale locului arată un număr mare de vehicule rusești avariate de-a lungul unui drum la nord-vest de Tonenke, la opt mile vest de Avdiivka, militarul anonim relatând că 12 tancuri rusești și opt vehicule blindate au fost distruse în timpul asaltului.

Amploarea atacului, desfășurat de Regimentul șase de tancuri al Rusiei, indică faptul că este posibil ca comandamentul rus „să acorde prioritate” regiunii Avdiivka ca loc al unei ofensive de primăvară, a declarat ISW.

Un nou avertisment venit dinspre țările baltice

NATO trebuie să fie pregătită pentru lansarea de către Rusia a unui război „existențial” împotriva statelor baltice, „mascat de un val de dezinformare”, au avertizat diplomați ai Estoniei, Lituaniei și Letoniei în Marea Britanie, într-un mesaj comun în contextul împlinirii a 20 de ani de la aderarea țărilor lor la Alianța Nord-Atlantică.

Aceștia au publicat în The Telegraph un text în care spun că Rusia ar putea schimba rapid direcția de atac dinspre Ucraina pentru a invada zona de la Marea Baltică.


Într-un apel către alte țări europene care au minimizat riscul atacului Rusiei, ei au scris: „Avertismentele noastre privind amenințarea latentă și în creștere din Est au fost prea ușor respinse în unele capitale aliate. Știam atunci, așa cum știm și azi, că doar o apărare colectivă poate garanta securitatea în Europa. Ne-a lipsit acest lucru în anii 1930 și am plătit un preț greu; unul pe care ucrainenii îl plătesc acum”.

Cei trei oficiali susțin că poziția „în prima linie” a statelor baltice însemană că ele sunt gata să lupte pentru a apăra „fiecare centimetru și fiecare suflet”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: