miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2016

porosenko
Președintele Poroșenko admiră tablourile recuperate

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că au reușit să recupereze 17 tablouri, în valoare totală de peste 17 milioane euro, care fuseseră furate în 2015 dintr-un muzeu din Italia.

Potrivit anunțului oficial preluat de BBC, vameșii ucraineni au găsit tablourile ascunse în saci de plastic în regiunea de sud Odessa, în apropierea graniței cu Reppublica Moldova.

Președintele Petro Poroșenko a vorbit despre o ”strălucită operațiune”, care demonstrează determinarea Ucrainei de a lupta împotriva traficului cu obiecte de artă. Printre tablourile recuperate se numără lucrări de Tintoretto și Rubens.


Lucrările de artă fuseseră furate din muzeul Castelvecchio din Verona, în noiembrie 2015. Trei persoane mascate și înarmate au pătruns atunci în muzeu, chiar la închiderea acestuia și imediat ce sistemul de alarmă fusese activat.

Hoții au imobilizat paznicul muzeului și un casier, au luat lucrările de pe pereți și au reușit să dispară cu o mașină.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna aprilie 2016, 13 persoane  suspectate a avea legătură cu jaful fuseseră arestate în Italia și în Republica Moldova

Președintele Poroșenko a invitat joi experți în artă italieni să vină în Ucraina pentru a autentifica cele 17 tablouri și pentru a prelua custodia acestora.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: