Ucraina, 16 atacuri ale separatiștilor prorusi în 24 de ore
marți

19 octombrie, 2021

Ucraina / 16 atacuri ale separatiştilor proruși din estul ţării în ultimele 24 de ore

11 august, 2021

Armata ucraineană a comunicat miercuri că s-a confruntat cu 16 atacuri lansate în ultimele 24 de ore de separatiştii proruşi, care au folosit mortiere, lansatoare de grenade şi mitraliere. Atacurile s-au soldat cu doi morți – un soldat şi un civil, ambii ucraineni.

Acesta este al doilea incident soldat cu victime în doar câteva zile în Donbas, în estul Ucrainei, scrie Agerpres, preluând AFP.

Armata ucraineană precizează într-un comunicat pe Facebook că „trei soldaţi au fost răniţi de schije, dintre care unul a decedat la spital”. Un soldat ucrainean îşi pierduse viaţa duminică.


Un civil a fost ucis într-un alt bombardament la Novoselivka Druha, o localitate aflată sub controlul Kievului în regiunea Doneţk, a indicat pe Facebook şeful administraţiei regionale, Pavlo Kirilenko.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se opun în această regiune din 2014 într-un conflict care s-a soldat deja cu peste 13.000 de morţi.

Acordurile semnate în 2015 au permis reducerea violenţelor, care încă se mai produc sporadic, cu victime, însă soluţionarea politică a conflictului se află în impas.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr