sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2020

Oficialii Twitter au anunțat luni că vor atrage atenția asupra postărilor candidaţilor şi campaniilor din SUA care îşi vor anunţa victoria în alegeri înainte de rezultatele oficiale.

Anunţul a fost făcut în condițiile în care reprezentanții Twitter estimează că numărul mare de voturi exprimate prin poştă ar putea duce la întârzierea rezultatelor finale, scrie Reuters.

Oficialii rețelei de socializare au declarat că, din noaptea alegerilor şi până la aflarea rezultatului oficial, postările care anunță rezutatul alegerilor vor fi marcate cu etichete precum „este posibil ca sursele oficiale să nu fi anunțat rezultatul alegerilor atunci când a fost publicat tweetul”.


Twitter a mai anunțat că va acorda o atenție sporită conturilor din SUA cu peste 100.000 de urmăritori.

Totodată, compania a precizat că va lua în considerare ca surse oficiale pentru rezultatele alegerilor anunțurile birourilor electorale şi anunțurile unor instituţii de presă  precum ABC News, Associated Press, CNN şi Fox News. Conturile oficiale de Twitter ale acestora nu vor fi etichetate.

Mark Zuckerberg: Facebook nu trebuie folosit ca platform de instigare la violență

Înaintea Twitter, și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a făcut un anunț similar.

Vinerea trecută, acesta s-a arătat îngrijorat cu privire la posibilele violențe ce ar putea urma după alegerile din SUA, îndemnându-și angajații să „facă mai mult decât oricând” pentru a împiedica folosirea platformei de social media în vederea instigării la revolte sociale.


„Mă tem că există riscul unor tulburări civile în toată ţara, în condiţiile în care ţara noastră este atât de divizată şi va dura zile sau săptămâni ca rezultatele electorale să fie finalizate”, a declarat Zuckerberg în cadrul unei conferinţe cu analişti privind rezultatele trimestriale ale companiei sale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe fondul pandemiei, votul prin corespondenţă a explodat în SUA, ceea ce ar putea face ca numărarea voturilor să dureze mai mult decât de obicei. În aceste condiţii, companii cum este Facebook „trebuie să facă mai mult decât oricând înainte” pentru a apăra încrederea în procesul electoral şi a împiedica folosirea platformelor de social media pentru a proclama victoria înainte de finalizarea procesului electoral sau pentru a instiga la violenţe stradale, a spus Zuckerberg.

„Săptămâna viitoare va fi un test pentru Facebook”, a mai declarat acesta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: