duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2014

Peste 300.000 de turişti străini au fost cazaţi în hoteluri şi pensiuni, în primul trimestru al acestui an, marea lor majoritate – 69,5% din aceştia, vizitând România în interes de afaceri (participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Călătoriile în scop particular includ călatoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit, alte activităţi.

Cei 309.000 de turişti străini au cheltuit în total 876,2 milioane lei.


Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 41,3% si-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 33,8% şi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (80,2% din numărul total de turişti).

Atât cei care au vizitat România în interes de afaceri, cât şi cei care au făcut-o în scop particular au preferat cazarea cu mic dejun inclus.

Ambele categorii de turişi au cheltuit cel mai mare procent din bani pe cazare (48,9%, în cazul celor veniţi în interes de afaceri, şi 45,8% – în cazul celor sosiţi în scop particular).


Cheltuielile efectuate în restaurante şi baruri de turiştii nerezidenţi sosiţi cu afaceri au fost de 15,9%, iar cele ale turiştilor veniţi în scop particular – 14,2%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături al turiştilor veniţi în interes de afaceri, 39,2% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri, urmate de cheltuielile de cumpărarea alimentelor şi băuturilor (34,4%).

În cazul turiştilor propriu-zişi, cheltuielile pentru cumpărături au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor lor.

Cei sosiţi în scop particular au cheltuit mai mult, procentual, pentru accesul în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice – 73,4 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Turiştii veniţi în interes de afaceri au decontat la acest capitol, 43,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: