luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2020

Turcia a anunţat că va efectua un exerciţiu de tragere real în largul Ciprului, de sâmbătă până luni, în ciuda ameninţării cu sancţiuni din partea Uniunii Europene, emisă din cauza acţiunilor guvernului de la Ankara în Mediterana de Est, relatează AFP, citată de Agerpres.

Într-o notificare de informare maritimă (Navtex) publicată vineri, Turcia a anunţat că va efectua acest exerciţiu în largul Sadrazamkoy, în nordul Ciprului.

Anunţul a fost făcut după ce şapte lideri de state din sudul UE, reuniți în Corsica pentru a dezbate situația din Mediterana, au cerut Turciei să înceteze politica de „confruntare” în Mediterana de Est şi au vorbit despre sancţiuni europene dacă Ankara va continua să conteste drepturile de exploatare a zăcămintelor de gaz ale Greciei şi Ciprului în zonă.


Chestiunea se va afla pe agenda Consiliului European de pe 24-25 septembrie.

În replică, Turcia a denunţat o declaraţie „părtinitoare”, considerând că ea conţine elemente „deconectate de la realitate şi lipsite de bază juridică”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Turcia şi Grecia, ambele membre NATO, sunt angrenate într-o dispută privind zăcămintele de hidrocarburi din Mediterana de Est, în zone pe care Turcia contestă că s-ar afla sub suveranitatea Greciei.

Tensiunile au crescut după ce Turcia a trimis, pe 10 august, o navă de prospecţie seismică însoţită de nave de război în apropiere de Cipru.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: