luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 august, 2018

Turcia a dublat tarifele pentru unele importuri americane, cum ar fi automobile, alcool şi tutun, ca reacţie la atacurile deliberate ale Statelor Unite împotriva economiei ţării, a declarat  miercuri vicepreşedintele turc Fuat Oktay, potrivit Reuters.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan anunța încă de marți că Turcia va boicota produsele din SUA, drept contramăsură în disputa cu Washingtonul care a provocat scăderea lirei la niveluri record, scrie Reuters.

Erdogan susține că Turcia este ținta unui război economic și a făcut apel la turci să își vândă valuta pentru a cumpăra lire. „Împreună cu oamenii noștri, ne vom lupta contra dolarului, prețurilor de pe piața de schimb internațională, inflației și ratei dobânzii. Ne vom proteja independența economică fiind uniți”, a declarat Erdogan într-un discurs pentru membrii partidului AK.


SUA au impus sancțiuni asupra doi miniștri turci drept răspuns la reținerea de către Turcia a unui pastor american, fiind acuzat de terorism. Săptămâna trecută, Washingtonul a anunțat și mărirea taxelor pentru exporturile turce de metal.

Erdogan a declarat că guvernul său va susține companiile care vor să investească în Turcia și a precizat că firmele nu ar trebui să fie descurajate de incertitudinea economică.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: