miercuri

25 mai, 2022

Tudorel Toader: Îi prezint premierului demisia, nu voi pleca până nu va fi numit următorul ministru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2019

Tudorel Toader a declarat joi că va avea în cursul serii o nouă întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, căreia îi va înmâna demisia din postul de ministru al Justiție. El ocupă această funcție din 23 februarie 2017, când l-a înlocuit pe Florin Iordache, cel care a fost demis ca urmare a protestelor de stradă masive declanșate de OUG 13.

„Iau în considerare că orice autoritate trebuie să aibă continuitate și voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apărea numele și prenumele noului ministru”, a mai adăugat joi Tudorel Toader.

Cât timp va rămâne la minsiter depinde însă doar de președintele Klaus Iohannis, mai precis de momentul în care acesta va accepta cererea de revocare din funcție a lui Toader. Solicitarea de revocare a fost deja trimisă la Cotroceni de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.


Conform Constituției, după ce decretul de revocare este publicat în Monitorul Oficial, dacă nu se face imediat o numire, funcția este preluată de un interimar desemnat din rândul miniștrilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Tudorel Toader a mai avut o întrevedere cu Dăncilă și joi dimineața, după ce PSD i-a retras miercuri sprijinul politic, din cauza refuzului acestuia de a adopta prin orodnanțe de urgență două chestiuni arzătoare pentru politicieni cu dosare sau condamnări: modificările aduse codurilor penale și repunerea în termen a dosarelor deja finalizate de completurile de cinci de cinci judecători.

În locul lui Tudorel Toader, CEx PSD a votat miercuri pentru ca deputatul Eugen Nicolicea să preia portofoliul Justiției.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: