luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iulie, 2020

Curtea de Apel București a decis joi începerea judecății în cazul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru uciderea din culpă a motociclistului de la Poliția Rutieră, Bogdan Gigină. Accidentul în urma căruia polițistul Bogdan Gigina a murit s-a produs în octombrie 2015.

Aproape 5 ani mai târziu, Curtea de Apel a stabilit că rechizitoriul trimis în judecată de către DNA a fost legal întocmit. În 2016, Senatul a refuzat solicitarea DNA de ridicare a imunității senatorului Oprea.

Polițistul Bogdan Gigina a murit pe data de 20 octombrie 2015, circumstanțele decesului fiind descrise inițial de MAI în termeni vagi, incidentul fiind prezentat drept un accident rutier provocat de o combinație nefericită de factori – vreme proastă, neatenție și lucrări edilitare prost semnalizate.


Dosarul a fost tergiversat, situație care i-a determinat pe părinții fostului polițist să depună, în ianuarie 2018, o plângere la Instanța Supremă pentru tergiversarea dosarului. În premieră, ÎCCJ a impus DNA să finalizeze dosarul de anchetă până la data de 1 mai 2018.

Procurorii s-au plâns că MAI refuză să pună la dispoziția anchetatorilor anumite documente. Din anchetă a reieșit că ministrul Gabriel Oprea se deplasa de fiecare dată, indiferent de situație, numai cu escortă. În ziua accidentului, Gabriel Oprea mergea acasă.

În decembrie 2019, Tribunalul București a hotărât că poate începe procesul privind moartea polițistului Bogdan Gigină. La Tribunalul București, judecătorii au cerut procurorilor să refacă ancheta. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București, care a impus joi începerea procesului.

Ancheta DNA a început în octombrie 2015, la scurt timp după ce agentul rutier Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă insuficient semnalizată de pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Agentul de poliție Bogdan Gigina (28 ani) a murit în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, când făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea. El a intrat cu motocicleta într-o groapă de pe traseu și a suferit un traumatism cranio-cerebral și facial cu fractura craniană, leziuni care au provocat decesul.

Procurorii spun că vina pentru acest accident o poartă fostul vicepremier Gabriel Oprea şi administratorul firmei care a săpat groapa şi nu a semnalizat-o bine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: