duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2022

Trei state membre ale Uniunii Europene, și anume Lituania, Letonia și Estonia, au ajuns astăzi la un acord comun prin care interzic intrarea pe teritoriile lor a cetățenilor ruși care călătoresc din Rusia și Belarus, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, interdicţia de intrare va intra în vigoare, cel mai probabil, începând cu data de 15 septembrie.

(Citește și: „Măsură dură adoptată de Estonia”)

Vor exista însă şi excepţii, din motive umanitare şi familiale, pentru şoferi de TIR şi diplomaţi, a menționat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics, citat de Reuters., potrivit Agerpres.


„În ultimele săptămâni şi luni, trecerile de frontieră de către cetăţeni ruşi posesori de vize Schengen au crescut dramatic. Aceasta devine o problemă de securitate publică şi este, totodată, o problemă de natură morală şi politică”, a declarat Rinkevics într-o conferinţă de presă în Lituania.

Cursele aeriene directe între Rusia şi statele UE au fost anulate după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, lăsându-le cetăţenilor ruşi puţine opţiuni de a călători în spaţiul Uniunii.

Front comun

Împreună cu Letonia și Finlanda, Estonia este una dintre cele trei țări prin care rușii intră în UE pe cale terestră în condițiile în care UE a interzis accesul companiilor aeriene din Rusia în spațiul său aerian.

Ieri, Comisia Europeană a propus o abordare comună în UE privind pașapoartele rusești eliberate în regiunile străine ocupate.


Statele membre nu ar trebui să recunoască pașapoartele rusești eliberate în zonele ocupate ale Ucrainei drept documente valabile în scopul eliberării unei vize și al trecerii frontierelor externe ale UE.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: